Sökteam

Sökteam

Det här är våra certifierade sökteam som jobbar operativt med specialsök och våra unga sökhundar som tränas för det med mål att bli operativt. 

Våra vägglöss-sökhundar är enbart utbildade på detta ämne, medan våra narkotika-sökhundar lär sig flera narkotika-ämnen. Vi har inga kombihundar som jobbar operativt med både vägglöss-sök och narkotika-sök!

Vilja är född 2012 och är en svart labrador. Hon är utbildad vägglöss-sökhund och har jobbat på heltid med det sen hon var 2 år. Hon är busig och glad och väldig fokuserad under sitt arbete. Hon certifierades 2016 med sin hundförare Tina.

Isone är född 2011 i Holland och hon är en Entlebucher Sennenhund. Hon har jobbat operativt med vägglöss-sök sedan hon var 3 år. Hon är orädd och envis och älskar att leka med sin hundförare Ute. Tillsammans har de blivit certifierade 2016. 

Floyd är född 2013 och en border collie. Han är utbildad vägglöss-sökhund och jobbar operativt sen han är 1,5 år. Han är väldig lugn och metodisk. Han certifierades med sin hundförare Tina 2016.

Kolan är född 2014 och en underbar livlig jaktspringerspaniel. En enorm talangfull sökhund som började jobba operativt med vägglöss-sök när hon var 1,5 år. 2016 certifierades hon med sin hundförare Maria.

Mini, eller Me2 som hon egentligen heter, är en holländsk herdehund. Hon är född 2013 och är narkotikasökhund.

Border Collie Chip är vår senast tillskott. Han är redan 1 år gammal och bor hos vår hundförare Nicoline. Han är halvbror till Floyd och fast han är en hel annan typ hund visar han samma fina anlag för sitt jobb. Han kommer att lära sig vägglöss-sök.

Julia är en appenzeller sennenhund som är född 2016. Hon bor hos hundföraren Ute och ska förhoppningsvis bli en ny sökhund inom Vilson. Men först ska hon växa till sig lite och ha kul under tiden. Hon går sin utbildning läsår 2016/2017 hos TKR Detection Dog Center.

Lattjo är en jaktspringerspaniel, född 2016 och bor hos hundföraren Tina. Efter hans 1åriga utbildning är han nu narkotikasökhund.

Clara är en tysk jaktterrier som är född 2017. Hon får sin grundläggande träning under de kommande månaderna, och när hon är mogen kommer hon att lära sig sitt framtida ämne. Det blir spännande att följa hennes utveckling. Hon bor hos sin matte och hundförare Ute.

Kontakta oss

Alla har olika behov, krav och frågor. Kontaktar oss för att diskutera hur vi kan samarbeta och hur våra sökhundteams kan hjälpa dig!

kontakta oss