måndag, 09 oktober 2017 19:09

Vilson i Göteborg

Under september var vi vid två tillfällen i Göteborg och genomsökte psykatrihuset vid Östra sjukhus. Med fyra sökteam gick vi genom totalt över 300 rum. Göteborgs posten skrev även en artikel om oss som finns att läsa här.

Teknikern Carina från vår samarbetspartner Nomor höll i tråderna runt vårt jobb, vilket gjorde att vi kunde fokusera på hundsök. Vi är stolta över våra hundar som skötte sin uppgift på bästa sätt även i detta speciella sammanhang som kräver trygga hundar som ligger kvar där de ska vara fast sjukhuspersonal springer förbi på grund av larm. 

måndag, 19 juni 2017 12:54

Stort uppdrag

Förra veckan utförde vi ett stort uppdrag med alla våra hundförare och vägglöss-hundar tillsammans. 

Det var härligt att se hur fokuserade hundarna var på sina uppgifter trots att vi var mer än dubbelt så många personer och hundar än vad vi brukar vara när vi jobbar. Tillsammans med ett team tekniker från Nomor gick vi genom ett stort antal utrymmen. 

Vi vill även passa på och önska er alla en trevlig sommar! Vi har bemanning hela sommaren, så tveka inte att kontakta oss om du har behov av hundsök efter vägglöss eller narkotika!

tisdag, 25 april 2017 07:31

Noresdagen

Igår deltog vi tillsammans med Nomor på Noresdagen i Stockholm. Det var kul att träffa nya kontakter och även våra kunder i detta sammanhang och får möjlighet att berätta för flera om fördelen att använda sig av sökhundar som en led i bekämpning av vägglöss.

Hundar hittar vägglöss i bostäder med över 90 % säkerhet om de är korrekt utbildade.

Allt fler utbildar sina hundar till vägglöss-sökhundar men det är viktig att kvalitén på utbildningen och träningen är hög för att kunna leverera en tillförlitlig tjänst. Därför har The Bed Bug Foundation, en oberoende europeisk organisation, tagit fram en certifiering för vägglöss- sökhundar. Denna certifiering krävs t.ex. i Tyskland för att kunna jobba för tyska skadedjurssaneringsföretag. Certifieringen gäller i 1 år.

Som första företag i Sverige har nu Vilson detect & inspect certifierat sina sökhundar hos The Bed Bug Foundation. Dessutom har utbildningen av specialsökhundar som Vilsons delägare Tina Krulle Ringfoss genomför i sitt utbildningsföretag TKR Detection Dog Center blivit godkänd av The Bed Bug Foundation och är därmed enda godkända utbildningscenter i Sverige. I Europa finns ytterligare två godkända utbildningscenter.

Under 5 dagar har Larry Hansen, ansvarig för certifiering av hundsök inom The Bed Bug Foundation och själv hundförare på Frankfurt Flygplats, följd träningen och utbildningen på Norrköpings Hundcenter, där både Vilson detect & inspect och TKR Detection Dog Center har sitt säte. En kväll har han även haft ett informationsmöte för ca 25 intresserade hundförare och företagare om The Bed Bug Foundations certifiering. 

Själva certifiering ägde rum på Blommenhof Hotell i Nyköping. Larry Hansen preparerade flera hotellrum för att kunna testa fyra sökhundar med sina hundförare i verkliga söksituationer. Framför allt att hundarna hittar det de ska, alltså vägglöss, samt att de inte påvisar annat som döda vägglöss eller skal från vägglöss, men också hundförarens förmåga att leda hunden och hundens lydnad. Även ett skriftlig test fick alla hundförare göra.

Vilsons sökhundar och hundförare fick högsta betyg i alla delarna och blev därmed första hundteam i Sverige som certifierats av The Bed Bug Foundation. Larry Hansen blev mycket imponerad över kvalitén av utbildningen och Vilsons sökhundar: “TKR detection dog center är en av de bästa utbildningscenter för sökhundar jag någonsin har besökt. Kvalitén på utbildningen och tränaren Tina Krulle Ringfoss visar sig genom de utmärkta hundteam hon har utbildat.”

 

fredag, 26 augusti 2016 08:17

Vägglöss allt vanligare

Tidningarna har nu återigen lyft fram att det blir allt vanligare med vägglöss i svenska hem. Det märker vi också i vårt arbete. Allt fler kunder väljer att låta hundarna söka efter vägglöss, som förebyggande åtgärd, för att kontrollera att saneringen lyckades eller för att hitta om det är vägglöss överhuvudtaget. 

Många uppdrag genomför vi tillsammans med vår samarbetspartner Nomor AB. Tillsammans med deras duktiga skadedjurstekniker kan vi hjälpa kunderna på bästa sätt, från att fastställa status om det finns vägglöss respektive hur omfattande angreppet är till saneringsåtgärder.

Det är inte lätt att hitta eventuella vägglöss, och det är inte lätt att sanera, tyvärr. Men tillsammans uppnår vi bästa resultatet för våra kunder. 

Inom Vilson jobbar vi hela tiden med att utveckla företaget. Vi har nu tagit ett steg mot att erbjuda flera sökhundtjänster och bemöta efterfrågan efter narkotika-sökhundar genom att bilda en avdelning för narkotika-sökhundar inom Vilson. 

Redan idag var Tina och en av de blivande sökhundar med på en presskonferens om "åtgärder mot narkotika på Norrköpings skolor" och berättade om nyttan av att anlita välutbildade, seriösa sökhundsekipage för systematiska kontroller inom skolor för en säker skolmiljö.

Vi ser med spänningen på utvecklingen mot nya sökuppdrag, samtidigt som även flera nya vägglöss-sökhundar kommer in i företaget.

http://nt.se/nyheter/norrkoping/narkotikahundar-kan-leta-pa-gymnasierna-om4171993.aspx

torsdag, 31 december 2015 14:51

Gott Nytt År!

Vi vill önska er ett Gott Nytt År!

2015 har varit fantastiskt med otaliga lägenheter, hotellrum och kontor genomsökta av våra sökteam.

Nästa år väntar nya utmaningar på oss och våra hundar och det ser vi fram emot! Nya sökteam är också på gång och vi hälsar dom välkomna till oss!

Kontakta oss

Alla har olika behov, krav och frågor. Kontaktar oss för att diskutera hur vi kan samarbeta och hur våra sökhundteams kan hjälpa dig!

kontakta oss